The Serai Cottage Hotel Review – Berbaloikah Untuk Keluarga?

the serai cottage review

Tempoh hari Shai dapat rezeki untuk berjalan-jalan sedikit ke Kuala Berang di Terengganu. Nak dijadikan cerita masa tu jugalah air takda jadi dalam setengah hari takda air di rumah (ala yang kes pencemaran tuu), esoknya dah terus gerak (dengan takat cuci muka je hahaha). Berlengas kau speeding kat LPT. Rilek lah sampai hotel boleh terus check in dan mandeyy.. šŸ˜› […]

Continue Reading

Review Maybelline Creamy Matte LipstickĀ 

lip matte, jual lip matte, maybelline creamy matte

Waktu sale Watson hari tu macam biasa shai akan meluru turun ke Watson dan belek apa-apa yang berbaloi beli masa sale (#saleislife). Mana tau yang sale tu ada dalam wishlist, takdalah rasa bersalah nak membeli sebab dah lama aim hehe.. Dan nak masuk dalam wishlist pun, lepas Shai dah fikir habis2 dan tengok kalau ada alternatif ke apa baru decide […]

Continue Reading

Personalized Gifts Dari Lovingly Signed Untuk Anak

lovingly signed, Baby, Gifts, Personalized, Personalised, Infants, Newborn, hamper gifts

Salam dan hello untuk pembaca Singapore! Ni bukan nak tegur dekat yang Singapore je pun, tapi nak share tentang satu gift service yang pada Shai sangat cute dan pastinya istimewa untuk anak (atau anak sedara ke, anak boss ke..) yang tersayang., iaitu Lovingly Signed. Lovingly Signed dari Hong Kong, dan webstore nya yang khusus di Singapura sediakan produk berbentuk barang […]

Continue Reading

Review Penggunaan Cloth Diaper- Selepas 3 Tahun

cloth diaper, review cloth diaper, jimat duit belanja anak

Dalam bermonolog sekejap teringat masa dulu Shai buat keputusan untuk gunakan cloth diaper (CD) untuk naz. Walaupun masa tu takda duit sangat awal2 bersalin tu tapi Shai keras gak nak menyimpan duit sebanyak/seboleh mungkin sampai cukup bajet nak mulakan koleksi cloth diaper untuk Naz. Jimat sampai rm1000, sapa tak nak kan? Baca lanjut sampai habis, ada link2 berkaitan untuk bacaan […]

Continue Reading

Review keyboard logitech MK315

keyboard, review, logitech, mk315

Post fresh review keyboard logitech MK315, lepas sekian lama survey keyboard nak ganti yang lama, akhirnya dapat juga beli lepas jumpa satu yang berkenan dihati, walaupun tak sama dengan apa yang diimpikan sebelum ini. Nak beli keyboard pun satu isu besar jugaklah, sebab kita bekerja banyak menaip, jadi nak elak jari jemari ni jadi lenguh lepas sekian lama menulis juga. […]

Continue Reading