Panduan Ringkas Untuk Tuntutan Kemalangan Akibat Mabuk

Jika korang jumpa dari Google search, Shai assume ialah korang mungkin yang alami isu sebegini dan jika ya Shai doakan mudah dan cepat urusan korang nak tuntut kemalangan akibat mabuk. Kalau yang membaca Shai amat rekomen baca dan share agar ramai-ramai tahu apa yang perlu dan boleh dibuat (pada masa sama kita mintak jauhlah dari keadaan macam ni berlaku). Biasalah, […]

Continue Reading

Review: Berbaloikah Menggunakan Micro-Size Planner?

Kalau korang tengok post2 planner yang ada ni boleh agak dah shai ni memang menggunakan kertas untuk pengurusan masa – memang ye pun :D. There‚Äôs something about using papers yang membantu shai mudah nak bergerak dan menyusun pelbagai urusan, apatah lagi menulis dekat kertas pun dibuktikan boleh menguatkan memori menyimpan maklumat. Jadi apa sahaja yang baru tentang planner shai akan […]

Continue Reading

Menggunakan Google Calendar Untuk Keluarga

Dalam post sebelum ini shai ada kongsikan tentang bagaimana boleh jumpa Google Calendar lepas sistem planner sedia ada tak membantu dengan keadaan sekarang, dan baru tahu kalendar ni sangat sesuai digunakan untuk satu keluarga jugak. Dan ni yang shai dok guna sekarang ni. Bagaimana Menggunakan Google Calendar Membantu Untuk Keluarga Dalam post sebelumnya shai telah tuliskan beberapa kelebihan Google Calendar […]

Continue Reading

3 Manfaat Menggunakan Google Calendar Untuk Produktiviti

google calendar

Beberapa masa kebelakangan ni ada beberapa waktu yang Shai dapati planner fizikal tak membantu, jadi jenuh gak mencari solusi kalau tak haru lah jadinya. Ya, ada masa tu keadaan tak mengizinkan untuk kita gunakan sistem yang biasa diamalkan semaksimum mungkin, jadi kenalah adapt. Dan iye, time berkurung pun sibuk juga,kerja hadap komputer ja cuti tak cuti sama ja ha.ha.ha *sambil […]

Continue Reading
1 2 3 12