Bendera Putih

Kita dah sampai tahap ni ya.. Rakyat kena minta bantuan dengan orang lihat dengan nyata, n rakyat sama-sama bantu dengan apa yang ada. Sebab ni peel orang Malaysia sebenarnya – bantu tak kira bangsa n agama. Hospitaliti orang kata, meraikan yang lain. Jadi, yang selama ni dok berbalah sesama bangsa n agama? mana datang n sebab apa? Siapa kepalanya? Untuk […]

Continue Reading

Facebook Page Kena Hack- Duit Hilang Dapat Balik

scam, facebook page, hack

Kes Facebook page kena hack ni, sebagai perkongsian untuk korang jugak agar sentiasa beringat dan berhati-hati. Shai nak share ni sebab rasa terkejut tu masih ada. Jadi tunggu kes dah betul-betul setel baru boleh share dekat sini. Fuh.. Bagaimana Bermula Ceritanya takda apa yang dramatik sangat pun; masa tu Shai nak bershopping sikit apa yang ada dalam ‘like’ dekat shopee […]

Continue Reading

Jurnal Kesyukuran: Tarik Lebih Banyak Benda Untuk Disyukuri

jurnal kesyukuran

Setiap malam, Shai usahakan untuk menulis apa yang Shai bersyukur dan happy sangat2 dalam satu hari tu. Klisenya mestilah menulis yang kita bersyukur bila ada rezeki berbentuk duit atau sewaktu dengannya, tapi Shai juga ada tulis bersyukur benda sekecil macam mudah sangat dapat parking betul2 depan tesco atau ada ayam yang digoreng cantik ja walaupun tak guna nonstick pan. Sebab […]

Continue Reading

Rugi

Tiba-tiba terfikir satu benda. Tentang rugi. Rugi, bila hidup kita disogok dengan penipuan.Tapi kita tahu benda tu tipu. Cuma kita sumbat otak kita, kunci hati kita dengan ayat berulang-ulang, nak menyakinkan yang apa kita percaya dan buat tu benar. Words of affirmation lagaknya Sedangkan kebenaran kalau berlaku dia amat mudah bagai di angin yang bertiup. Tepat, terus, dan tulusTanpa perlu […]

Continue Reading

8 Tahun Umur Naz

Saja nak share, dah 8 tahun dah Naz hari ini – that’s right, hari ini birthday Naz wuhuu..dan nak dijadikan cerita, hari ini juga anniversary makpak kita, what a lovely coincidence hehe.. Di imbas balik beberapa tahun ni banyak dan jauh progres Naz dah buat sekarang ni, dan tiap hari berlalu tu Shai serius bersyukur sangat2. Even dia diagnosed as […]

Continue Reading
1 2 3 18