Bendera Putih

Kita dah sampai tahap ni ya.. Rakyat kena minta bantuan dengan orang lihat dengan nyata, n rakyat sama-sama bantu dengan apa yang ada.

Sebab ni peel orang Malaysia sebenarnya – bantu tak kira bangsa n agama. Hospitaliti orang kata, meraikan yang lain.

Jadi, yang selama ni dok berbalah sesama bangsa n agama? mana datang n sebab apa?

Siapa kepalanya? Untuk apa?

Untuk duit, masuk ke tembolok sendiri. Believe me set2 elite yang tinggi dari T20 tak sibuk bergaduh pun soal bangsa agama (sebab ada yang sendiri pun palat juga), tapi gunakan isu tu untuk dia boleh menyusup masuk kaut keuntungan. Sebab tu, harga ayam daging naik setiap kali raya, n harga rumah naik dengan gila tapi dia boleh kata takda kuasa

Kita bergaduh, yang atas tepuk tangan. Lepas tu setiap event hunus keris laung semangat pejuang, demi melayu isley..

Dah biasa kaut duit tak amanah jadi selesa, bila masalah sedepuk tak tau nak buat apa. Keluar ayat standard mengkaji, menzahirkan bla bla bla walhal setiap saat berdetik orang hampir mati kelaparan.

Ada depa peduli? Sekadar simbolik tokenism ja lah tahu. Tu yang makan megi tapi jam pun harga RM400k.

I’ve predicted this before. People are dying and when they have nothing, chaos will happen. Sebab sekarang orang muda yang pegang negara, bukan macam dulu kita angguk2 geleng2 dekat tuan kita. Kalau takda keadilan kemanusiaan kita akan mengamuk juga. 

Malah kita laungkan raja adil disembah, raja zalim kita sanggah. Siapa kata kita nak derhaka takda adab nak berbicara?

Mujur Agong dah insist untuk move along tapi tu lah PM hari ni nak menghadap tak jadi dia cirit birit, maklumkan dengan pdf.

Tu lah dia. dari langkah sheraton dia khianat, dah jadi Bapa Perutusan .pdf.

Ambil pengajaran kali ni. Sokong dengan ilmu bukan membuta tuli. Apa kita undi, kena dekat anak orang lain juga bukan takat diri sendiri. 

Last pic is the NGO yang kita derma selalu sebab dia fokus dekat yang B40. Tak bolehlah kesian tengok budak2 lapar takda susu ke apa. Memang waktu doa mustajab, aku menyumpah2 doa sekali dekat pemerintah zalim ni. Musibat.

Bacaan lanjut

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge