Review: Berbaloikah Menggunakan Micro-Size Planner?

Kalau korang tengok post2 planner yang ada ni boleh agak dah shai ni memang menggunakan kertas untuk pengurusan masa – memang ye pun :D. There’s something about using papers yang membantu shai mudah nak bergerak dan menyusun pelbagai urusan, apatah lagi menulis dekat kertas pun dibuktikan boleh menguatkan memori menyimpan maklumat. Jadi apa sahaja yang baru tentang planner shai akan […]

Continue Reading

3 Manfaat Menggunakan Google Calendar Untuk Produktiviti

google calendar

Beberapa masa kebelakangan ni ada beberapa waktu yang Shai dapati planner fizikal tak membantu, jadi jenuh gak mencari solusi kalau tak haru lah jadinya. Ya, ada masa tu keadaan tak mengizinkan untuk kita gunakan sistem yang biasa diamalkan semaksimum mungkin, jadi kenalah adapt. Dan iye, time berkurung pun sibuk juga,kerja hadap komputer ja cuti tak cuti sama ja ha.ha.ha *sambil […]

Continue Reading

Supplemen Untuk Mata: Review Dan Eyebright Complex Dan Carotomax

supplemen untuk mata, review, carotomax, eyebright complex

Untuk orang yang bekerja menggunakan komputer pada masa yang lama, ada waktu tu mata korang rasa pedih dan kering semacam je kan. Lagi-lagi kalau yang sedia mengalami masalah mata akan ganggu produktiviti bila buat kerja. Jadi perlukah supplemen untuk mata? Macam shai sendiri yang kerja menggunakan skrin ni (hp, laptop, dsbg) memang mata kering jugaklah. Mula tu tak rasa sangat […]

Continue Reading

Priming dan Programming Untuk Produktiviti

programming, minda, separuh sedar

Beberapa ketika ni menderu kerja masuk yang betul2 memaksa diri untuk bergerak lebih banyak dari biasa. Not that I’m complaining but still, it feels like a shock bila kena bangun tiba-tiba dan terus bergerak, mau tak terkujat badan. Jadi apa lagi, dengan pesen kita suka upgrade sistem yang sedia ada, kita cari jalan untuk maintain motivasi/drive untuk bergerak. For a […]

Continue Reading