Kegunaan Glycolic Acid Untuk Kulit Muka

Apa manfaat glycolic acid untuk kulit muka kita? Mana taknya, sejak kebelakangan ni pelbagai jenis bahan singular untuk skincare dah bercambah sekarang ni, ‘berkat’ jenama macam The Ordinary. Dulu kurang2 retinol dan vitamin C je; sekarang selain glycolic acid, ada alpha arbutin, hyaluronic acid dan pelbagai lagi. Glycolic acid ni dianggap sebagai satu alternatif terbaik selepas retinol, untuk yang nak […]

Continue Reading

Skincare Untuk Kulit Kombinasi 2020

skincare untuk kulit kombinasi

Okeh, ni review dan update skincare untuk kulit kombinasi tahun ni, sebab Shai agak intentional untuk penjagaan kulit sekarang ni. Bab skincare ni sesuatu yang Shai dah amalkan lama dah, lagi-lagi sejak dapat set skincare pertama masa umur 12 tahun hehe.. dan pesen Shai ni, cari jalan untuk jimat sebanyak mungkin sebab skincare ni kalau dikira belanja boleh tahan banyak gak kalau nak […]

Continue Reading

Beza Essence, Serum, Dan Ampoule Untuk Kulit

Beza Antara Essence, Serum, Dan Ampoule Untuk Kulit

Tak macam dulu kalau kira skincare routine korang takat tiga benda je, sekarang berlambak jenis produk yang direkomen untuk tambah dalam rutin skincare – seperti essence, serum, dan ampoule – dan kadang-kadang mesti terfikir, apa beza essence, serum, dan ampoule dan perlu ke semua benda tu? Pada Shai mudah ja, sebab makin bertambah teknologi maknya makin banyak cara yang kita […]

Continue Reading
1 2 3 12