Resipi Aromaterapi Lavender spray untuk tidur

aromaterapi, lavender, anak hiper,

Spray ini Shai buat sebab kebetulan ada banyak lavender essential oil dalam stok yang dibeli jadi dari terbiar macam tu baik buat something ye dok. Dulu Shai pernah buat lavender balm tapi macam leceh nak buat dan guna jadi Shai buat dalam bentuk spray senang ja. Tujuannya, sebab nak bagi tenang dan senang tidur dan secara spesifiknya, nak bagi Naz […]

Continue Reading

Tips Alami Untuk Rawat Rambut Gugur

tips rambut gugur, rambut luruh

Isu yang Shai alami kebelakangan ini, rambut gugur meraban sampai leceh nak menyapu. Rambut yang gugur tu sebenarnya normal, kalau takat sehelai dua sehari tapi kalau berpuluh yang luruh dan senang tercabut dari akarnya bila kita sikat tu masalah namanya. Tu lah, likely sebab sibuk bekerja kebelakangan ini (perasan tak Shai tak update setiap isnin sebelum ni?) Jadi punyalah nak […]

Continue Reading

8 Senarai Resipi Stir Fry Sihat Yang Boleh Dicuba

Resipi stir fry ini adalah antara yang popular sebab senang nak disediakan, lagi-lagi dalam proses nak kurus ini; hanya potong, campak, dan masak. Dalam post ini Shai kumpulkan senarai resipi stir fry sihat, yang korang boleh cuba. Tips Membuat Resipi Stir Fry Yang Sihat Perkara asas dalam stir fry ini ialah ia jenis lauk yang bukan basah tau; kalau nak […]

Continue Reading

9 Benda Pelik Yang Boleh Diminum Dengan Kopi

Benda pelik apa yang boleh ditambah dan diminum sekali dengan kopi aku ni? Relax..ia benda yang kita tak biasa tengok namun biasa ja ada dekat dapur rumah kita. Dan bahan ini pun mempunyai manfaatnya yang bagus untuk kesihatan kita. Kebaikan meminum kopi tak dapat dinafikan (terima kasih banyak-banyak lah pakcik Yaman yang jumpa minuman berharga ni) dan pada masa sama, […]

Continue Reading
1 2 3 5