Bagaimana Rutin ‘Gaming’ Membantu Untuk Mindset

action analogue blur close up

Rutin baru sejak terkurung dalam rumah (dan masih pun) setelah sekian lama dalam lockdown adalah dengan ber-gaming di rumah yang bukan sahaja untuk mengisi masa lapang tapi juga untuk melatih pelbagai kemahiran. Sambungan dari post sebelum ini. Apa kau fikir main game dengan teknologi sekarang ni macam main Luxor? XD Dah canggih dah kak, sampai ke tahap nampak realistik serupa […]

Continue Reading

Pengalaman Vaksin COVID-19 di MITEC

Post ini ditulis selepas shai dah dapat vaksin dos pertama, jadi untuk yang belum dapat mungkin perkongsian ni sedikit sebanyak membantu. Ni kira sejarah kot dapat vaksin untuk wabak yang sedang berlaku ni.  Daftar Vaksin Asalnya Shai tak ambil port dengan vaksin, dalam erti kata tunggu dan lihat kekdahnya. Fasa 1 pun untuk yang tua, yang frontliners, yang VIP jadi […]

Continue Reading

Amanah Kepada Anak

Kejadian yang berlaku tempoh hari tentang budak kecil bernama Amir ni tarik perhatian satu Malaysia juga walaupun sibuk dengan pkpkpppp (apa entah tak ingat dan hampir tak peduli pun). Dan post ni sesuatu yang Shai dah fikir lama nak tulis tapi dah kes ni berlaku eloklah tulis serba sedikit dari apa yang kita tahu.  Bukan tahu secara spesifik dari kisah […]

Continue Reading

Facebook Page Kena Hack- Duit Hilang Dapat Balik

scam, facebook page, hack

Kes Facebook page kena hack ni, sebagai perkongsian untuk korang jugak agar sentiasa beringat dan berhati-hati. Shai nak share ni sebab rasa terkejut tu masih ada. Jadi tunggu kes dah betul-betul setel baru boleh share dekat sini. Fuh.. Bagaimana Bermula Ceritanya takda apa yang dramatik sangat pun; masa tu Shai nak bershopping sikit apa yang ada dalam ‘like’ dekat shopee […]

Continue Reading
1 2 3 9