Amanah Kepada Anak

Kejadian yang berlaku tempoh hari tentang budak kecil bernama Amir ni tarik perhatian satu Malaysia juga walaupun sibuk dengan pkpkpppp (apa entah tak ingat dan hampir tak peduli pun). Dan post ni sesuatu yang Shai dah fikir lama nak tulis tapi dah kes ni berlaku eloklah tulis serba sedikit dari apa yang kita tahu.  Bukan tahu secara spesifik dari kisah […]

Continue Reading

Facebook Page Kena Hack- Duit Hilang Dapat Balik

scam, facebook page, hack

Kes Facebook page kena hack ni, sebagai perkongsian untuk korang jugak agar sentiasa beringat dan berhati-hati. Shai nak share ni sebab rasa terkejut tu masih ada. Jadi tunggu kes dah betul-betul setel baru boleh share dekat sini. Fuh.. Bagaimana Bermula Ceritanya takda apa yang dramatik sangat pun; masa tu Shai nak bershopping sikit apa yang ada dalam ‘like’ dekat shopee […]

Continue Reading

Tentang Perang

Boleh kata isu perang dah berlaku sejak azali lagi bagi generasi kita – dalam buku teks sejarah pun, temanya hampir sama dalam keseluruhan buku tu: perang. Cuma dalam post ini, Shai fokuskan isu kepada perang di kalangan saudara mara kita, namely di Pattani dan Filipina, Sudan dan Syria, dan pastinya Palestin antaranya.

Continue Reading
1 2 3 8