3 Tips Kurus Dalam Atomic Habits Untuk Kesihatan

Korang nak tak, kalau jumpa satu cara yang boleh buatkan korang konsisten dengan amalan yang korang nak komit, contohnya berdiet? Buku Atomic Habits banyak dikongsikan sebagai satu cara yang simple banget kalau nak konsisten dengan produktiviti dan tabiat tertentu. Biasalah kita kadang-kadang tak komit dan azam yang ada selalunya separuh jalan ja kan. Kalau penyelesaian untuk ‘simptom’ tersebut ada, sapa […]

Continue Reading

Supplemen Untuk Mata: Review Dan Eyebright Complex Dan Carotomax

supplemen untuk mata, review, carotomax, eyebright complex

Untuk orang yang bekerja menggunakan komputer pada masa yang lama, ada waktu tu mata korang rasa pedih dan kering semacam je kan. Lagi-lagi kalau yang sedia mengalami masalah mata akan ganggu produktiviti bila buat kerja. Jadi perlukah supplemen untuk mata? Macam shai sendiri yang kerja menggunakan skrin ni (hp, laptop, dsbg) memang mata kering jugaklah. Mula tu tak rasa sangat […]

Continue Reading

Biasa Tidur Dengan Lampu Terbuka? Baca Sini

Artikel ni khusus untuk mereka yang biasa tidur dengan lampu terbuka. Kalau korang tidur berselubung bergelap bboleh baca sebagai proof korang tidur bergelap tu bagus hehe..Sebab apa tidur dengan lampu terbuka ni tak bagus untuk kesihatan kita? Tabiat ni akan ganggu kitaran waktu tidur, kesan kepada pelbagai isu kesihatan, buat kita lebih murung, atau paling teruk, kanser (klise betul semua […]

Continue Reading
1 2 3 6