Diet Keto Untuk Kurus: Apa Yang Korang Kena Tahu

diet keto, diet ketogenik

Post ni khas untuk korang yang nak tahu cara diet keto dan bagaimana diet untuk kurus. Sebab selain diet Atkins, diet ketogenik juga popular dan kerap dipilih sebagai pilihan, lagi-lagi kalau yang tak boleh nak follow fasa-fasa dalam diet Atkins ni. Jadi post ni cover semua aspek dalam diet keto ni, untuk korang. Secara ringkasnya, diet keto ini adalah diet yang […]

Continue Reading

3 Cara Membantu Anxiety

Untuk orang yang alami isu anxiety, pastinya mereka akan kata ia bukan sesuatu yang boleh kita hadap hari-hari. Senang kata, tak enjoy lah. Cuma tu lah, mujur dengan zaman sekarang yang dah makin canggih DAN (yang ni penting) kesedaran orang ramai dekat isu anxiety ni kita ada peluang tinggi untuk pulih dengan lebih cepat, dan lebih selamat. Jadi, apa cara […]

Continue Reading

Biasa Tidur Dengan Lampu Terbuka? Baca Sini

Artikel ni khusus untuk mereka yang biasa tidur dengan lampu terbuka. Kalau korang tidur berselubung bergelap bboleh baca sebagai proof korang tidur bergelap tu bagus hehe..Sebab apa tidur dengan lampu terbuka ni tak bagus untuk kesihatan kita? Tabiat ni akan ganggu kitaran waktu tidur, kesan kepada pelbagai isu kesihatan, buat kita lebih murung, atau paling teruk, kanser (klise betul semua […]

Continue Reading

Berpuasa Membantu Gastrik Dengan Intermittent Fasting

Mesti terfikir bagaimana berpuasa membantu gastrik jugak kan? Selalunya masa bulan puasa orang yang gastrik akan mengelak sedikit kan. Tapi ia sebenarnya salah satu cara untuk mengurangkan simptom dan kekerapan, malah tahap keseriusan gastrik korang. Baca lanjut kalau nak tahu. Tentang Intermittent Fasting Intermittent fasting (IF) ni sama ja prinsipnya macam berpuasa yang kita buat waktu Ramadan; ia adalah berpuasa […]

Continue Reading