Review Vakum Philips Power Cyclone 5

Lepas beberapa ketika, review Philips Power Cyclone 5 ni tersedia dan dalam kesimpulan mudahnya Shai suka dengan vakum ni kerana beberapa faktor. Cerita asalnya, sebab sebelum ni vakum ada tapi dah rosak lepas Naz dok main – 3 tahun lepas. Haha..punya lama takda vakum lepas tu sebab dalam taknak Naz rosakkan vakum lain, setakat ni boleh lagi nak menyapu lap […]

Continue Reading

Kerjaya Yang Sesuai Dengan Autisme

Dalam menguruskan Naz ni pastinya terfikir apa kerjaya yang sesuai dengan autisme. Yelah, walaupun waktu ni Shai kerja keras saving duit khas untuk keperluan duit dia bila besar nanti, takkan nak menepek bawah ketiak mak kot, banyak cantik hang. Nak pula dari kecil lagi Naz ada kecenderungan untuk hasilkan sesuatu dari kosong – making from scratch mat saleh kata – […]

Continue Reading

The Serai Cottage Hotel Review – Berbaloikah Untuk Keluarga?

the serai cottage review

Tempoh hari Shai dapat rezeki untuk berjalan-jalan sedikit ke Kuala Berang di Terengganu. Nak dijadikan cerita masa tu jugalah air takda jadi dalam setengah hari takda air di rumah (ala yang kes pencemaran tuu), esoknya dah terus gerak (dengan takat cuci muka je hahaha). Berlengas kau speeding kat LPT. Rilek lah sampai hotel boleh terus check in dan mandeyy.. ­čśŤ […]

Continue Reading

Jurnal Kesyukuran: Tarik Lebih Banyak Benda Untuk Disyukuri

jurnal kesyukuran

Setiap malam, Shai usahakan untuk menulis apa yang Shai bersyukur dan happy sangat2 dalam satu hari tu. Klisenya mestilah menulis yang kita bersyukur bila ada rezeki berbentuk duit atau sewaktu dengannya, tapi Shai juga ada tulis bersyukur benda sekecil macam mudah sangat dapat parking betul2 depan tesco atau ada ayam yang digoreng cantik ja walaupun tak guna nonstick pan. Sebab […]

Continue Reading

Rugi

Tiba-tiba terfikir satu benda. Tentang rugi. Rugi, bila hidup kita disogok dengan penipuan.Tapi kita tahu benda tu tipu. Cuma kita sumbat otak kita, kunci hati kita dengan ayat berulang-ulang, nak menyakinkan yang apa kita percaya dan buat tu benar. Words of affirmation lagaknya Sedangkan kebenaran kalau berlaku dia amat mudah bagai di angin yang bertiup. Tepat, terus, dan tulusTanpa perlu […]

Continue Reading
1 2 3 25