Facebook Page Kena Hack- Duit Hilang Dapat Balik

scam, facebook page, hack

Kes Facebook page kena hack ni, sebagai perkongsian untuk korang jugak agar sentiasa beringat dan berhati-hati. Shai nak share ni sebab rasa terkejut tu masih ada. Jadi tunggu kes dah betul-betul setel baru boleh share dekat sini. Fuh.. Bagaimana Bermula Ceritanya takda apa yang dramatik sangat pun; masa tu Shai nak bershopping sikit apa yang ada dalam ‘like’ dekat shopee […]

Continue Reading

Review Vakum Philips Power Cyclone 5

Lepas beberapa ketika, review Philips Power Cyclone 5 ni tersedia dan dalam kesimpulan mudahnya Shai suka dengan vakum ni kerana beberapa faktor. Cerita asalnya, sebab sebelum ni vakum ada tapi dah rosak lepas Naz dok main – 3 tahun lepas. Haha..punya lama takda vakum lepas tu sebab dalam taknak Naz rosakkan vakum lain, setakat ni boleh lagi nak menyapu lap […]

Continue Reading

Kerjaya Yang Sesuai Dengan Autisme

Dalam menguruskan Naz ni pastinya terfikir apa kerjaya yang sesuai dengan autisme. Yelah, walaupun waktu ni Shai kerja keras saving duit khas untuk keperluan duit dia bila besar nanti, takkan nak menepek bawah ketiak mak kot, banyak cantik hang. Nak pula dari kecil lagi Naz ada kecenderungan untuk hasilkan sesuatu dari kosong – making from scratch mat saleh kata – […]

Continue Reading

Jurnal Kesyukuran: Tarik Lebih Banyak Benda Untuk Disyukuri

jurnal kesyukuran

Setiap malam, Shai usahakan untuk menulis apa yang Shai bersyukur dan happy sangat2 dalam satu hari tu. Klisenya mestilah menulis yang kita bersyukur bila ada rezeki berbentuk duit atau sewaktu dengannya, tapi Shai juga ada tulis bersyukur benda sekecil macam mudah sangat dapat parking betul2 depan tesco atau ada ayam yang digoreng cantik ja walaupun tak guna nonstick pan. Sebab […]

Continue Reading
1 2 3 25