Kerjaya Yang Sesuai Dengan Autisme

Dalam menguruskan Naz ni pastinya terfikir apa kerjaya yang sesuai dengan autisme. Yelah, walaupun waktu ni Shai kerja keras saving duit khas untuk keperluan duit dia bila besar nanti, takkan nak menepek bawah ketiak mak kot, banyak cantik hang. Nak pula dari kecil lagi Naz ada kecenderungan untuk hasilkan sesuatu dari kosong – making from scratch mat saleh kata – […]

Continue Reading

Jurnal Kesyukuran: Tarik Lebih Banyak Benda Untuk Disyukuri

jurnal kesyukuran

Setiap malam, Shai usahakan untuk menulis apa yang Shai bersyukur dan happy sangat2 dalam satu hari tu. Klisenya mestilah menulis yang kita bersyukur bila ada rezeki berbentuk duit atau sewaktu dengannya, tapi Shai juga ada tulis bersyukur benda sekecil macam mudah sangat dapat parking betul2 depan tesco atau ada ayam yang digoreng cantik ja walaupun tak guna nonstick pan. Sebab […]

Continue Reading

Rugi

Tiba-tiba terfikir satu benda. Tentang rugi. Rugi, bila hidup kita disogok dengan penipuan.Tapi kita tahu benda tu tipu. Cuma kita sumbat otak kita, kunci hati kita dengan ayat berulang-ulang, nak menyakinkan yang apa kita percaya dan buat tu benar. Words of affirmation lagaknya Sedangkan kebenaran kalau berlaku dia amat mudah bagai di angin yang bertiup. Tepat, terus, dan tulusTanpa perlu […]

Continue Reading

8 Tahun Umur Naz

Saja nak share, dah 8 tahun dah Naz hari ini – that’s right, hari ini birthday Naz wuhuu..dan nak dijadikan cerita, hari ini juga anniversary makpak kita, what a lovely coincidence hehe.. Di imbas balik beberapa tahun ni banyak dan jauh progres Naz dah buat sekarang ni, dan tiap hari berlalu tu Shai serius bersyukur sangat2. Even dia diagnosed as […]

Continue Reading
1 2 3 24