Bagaimana Rutin ‘Gaming’ Membantu Untuk Mindset

action analogue blur close up

Rutin baru sejak terkurung dalam rumah (dan masih pun) setelah sekian lama dalam lockdown adalah dengan ber-gaming di rumah yang bukan sahaja untuk mengisi masa lapang tapi juga untuk melatih pelbagai kemahiran. Sambungan dari post sebelum ini. Apa kau fikir main game dengan teknologi sekarang ni macam main Luxor? XD Dah canggih dah kak, sampai ke tahap nampak realistik serupa […]

Continue Reading

Lalang Yang Toksik

Sebenarnya isu ini telah lama berlaku dan sedikit sebanyak kita rasa tak perlu nak panjangkan atau bangkitkan. Cuma tu lah, lihat keadaan sekarang macam tak berubah nak tak nak kena suarakan juga sebagai satu ‘call out’ agar keadaan jadi lebih baik lepas tu, atau sekurang-kurangnya orang akan ambil tindakan aktif dan lebih kritis dengan info yang ada depan matanya. Asal […]

Continue Reading

Nampak Tak Permainan Ini?

Menulis di sini kerana penat. Penat dengan berlengah-lengah. Penat dengan mereka yang mentedarah. Letih dengan penipuan. Muka tembok takda malu masih nak pegang jawatan. Letih. Bila krisis berlaku yang terkena pertama sekali, yang susah. Yang kais pagi makan pagi. Yang hidup semata untuk survival diri. Ada mereka-mereka ni kisah? Memadai satu kotak bantuan sahaja, boleh tahan sampai setahun? Nak tunjuk […]

Continue Reading

Pengalaman Vaksin COVID-19 di MITEC

Post ini ditulis selepas shai dah dapat vaksin dos pertama, jadi untuk yang belum dapat mungkin perkongsian ni sedikit sebanyak membantu. Ni kira sejarah kot dapat vaksin untuk wabak yang sedang berlaku ni.  Daftar Vaksin Asalnya Shai tak ambil port dengan vaksin, dalam erti kata tunggu dan lihat kekdahnya. Fasa 1 pun untuk yang tua, yang frontliners, yang VIP jadi […]

Continue Reading
1 2 3 26