Tentang Duit

Isu duit, dari mana nak mula ya? Banyak benda yang boleh diperkatakan tentang duit dan pelbagai tips, pandangan, dan idea yang orang nak kongsikan tentang duit. Agaknya kan, selagi hari akhir tak sampai lagi dan kita takkan habis cerita/fikir tentang duit kan. Tapi tu lah, dalam dunia ni, duit pun perlu juga untuk teruskan hidup. Cuma beza di sini, adalah mindset […]

Continue Reading

Personalized Gifts Dari Lovingly Signed Untuk Anak

lovingly signed, Baby, Gifts, Personalized, Personalised, Infants, Newborn, hamper gifts

Salam dan hello untuk pembaca Singapore! Ni bukan nak tegur dekat yang Singapore je pun, tapi nak share tentang satu gift service yang pada Shai sangat cute dan pastinya istimewa untuk anak (atau anak sedara ke, anak boss ke..) yang tersayang., iaitu Lovingly Signed. Lovingly Signed dari Hong Kong, dan webstore nya yang khusus di Singapura sediakan produk berbentuk barang […]

Continue Reading

Trip ke Penang: Idea & itinerary

Minggu lepas Shai dapat peluang untuk bercuti dan lepas sekian lama tak dapat nak spare masa untuk bercuti barulah rasa fuhh..lepas balik segar betul. Ultimate self-care orang kata. Mana taknya, sebelum ni yang dikatakan bercuti pun, sebahagian besar masa pun habiskan dekat Naz masa tu dalam fasa growing up dan clingy lagi tu. Sekarang ni baru ok sikit nak ambil […]

Continue Reading

Review Penggunaan Cloth Diaper- Selepas 3 Tahun

cloth diaper, review cloth diaper, jimat duit belanja anak

Dalam bermonolog sekejap teringat masa dulu Shai buat keputusan untuk gunakan cloth diaper (CD) untuk naz. Walaupun masa tu takda duit sangat awal2 bersalin tu tapi Shai keras gak nak menyimpan duit sebanyak/seboleh mungkin sampai cukup bajet nak mulakan koleksi cloth diaper untuk Naz. Jimat sampai rm1000, sapa tak nak kan? Baca lanjut sampai habis, ada link2 berkaitan untuk bacaan […]

Continue Reading