Kerjaya Yang Sesuai Dengan Autisme

Dalam menguruskan Naz ni pastinya terfikir apa kerjaya yang sesuai dengan autisme. Yelah, walaupun waktu ni Shai kerja keras saving duit khas untuk keperluan duit dia bila besar nanti, takkan nak menepek bawah ketiak mak kot, banyak cantik hang. Nak pula dari kecil lagi Naz ada kecenderungan untuk hasilkan sesuatu dari kosong – making from scratch mat saleh kata – […]

Continue Reading

Koleksi Link Homeschool (dah review)

Links dan website homeschool ni Shai dapat dari grup whatsapp sekolah Naz dan serius link ni semua sangat membantu. Dan Shai review dan letak sedikit penerangan jadi korang boleh klik link yang mana korang nak ya. Nota: link ni dari negara US,UK jadi darjah dia pun tak sama macam kita. Kalau K tu kindergarten atau umur 5-6 tahun, Grade 1 […]

Continue Reading

8 Tahun Umur Naz

Saja nak share, dah 8 tahun dah Naz hari ini – that’s right, hari ini birthday Naz wuhuu..dan nak dijadikan cerita, hari ini juga anniversary makpak kita, what a lovely coincidence hehe.. Di imbas balik beberapa tahun ni banyak dan jauh progres Naz dah buat sekarang ni, dan tiap hari berlalu tu Shai serius bersyukur sangat2. Even dia diagnosed as […]

Continue Reading

Update: Setahun Selepas Di Sekolah PPKI

sekolah PPKi, pendidikan integrasi, autism, autisme,

Tempoh hari sebelum cuti sekolah bermula Shai kena pergi sekolah Naz untuk perjumpaan ibu bapa yang ambil report kad tu, untuk tahu perkembangan pada semester dua lah kiranya ni. Jadi untuk yang semester satu, ada di sini. Okeh, ini untuk recap apa yang cikgu kelas Naz telah kongsikan (yang sebenarnya Shai sendiri terkejut sampai bergenang air mata kot). πŸ˜€ Perkembangan […]

Continue Reading

Update: Naz Selepas 6 Bulan Bersekolah PPKI

PPKi, pendidikan khas, autism, sekolah rendah

Tempoh hari Shai ada dapat komen di blog post ini, dan agak terharu juga kerana sedikit sebanyak, perincian setiap langkah dalam daftar sekolah untuk PPKI membantu ibu bapa di luar sana. Sebab tak jumpa rujukan yang detail2, jadi Shai buatkan untuk korang. Jadi, lepas daftar Naz daftar dan masuk ke sekolah PPKI dengan jayanya, apa cerita dia sekarang? Perkembangan Anak […]

Continue Reading