Tips Jimat Duit: Strategi Menggunakan Sampul

tabung, tips jimat duit, jimat belanja

Tips jimat duit ni, serius banyak membantu Shai untuk uruskan duit dengan mudah. Sebab bersambung dengan apa yang berlaku dari post sebelum ni, nak dijadikan cerita rezeki banyak masuk yang amat memudahkan untuk setelkan banyak benda, dan sedikit sebanyak bolehlah beli sesuatu yang sebelum ni kalau nak beli pun fikir 2,3,4,5,6 kali. Antara yang Shai beli adalah syampu dan perapi […]

Continue Reading

5 Kunci Dalam Multitasking

multitasking, sibuk, produktiviti

Bercakap tentang multitasking ni, rata-rata tunjukkan yang tabiat multitasking ini adalah tak bagus untuk diamalkan sebab ia akan ganggu keupayaan otak nak handle tugas, n result pun tak cantik mana. Tapi tu lah, dah jadi mak, nak tak nak kena buat dua, tiga kerja dalam satu masa kalau tak mana cukup nak setel semua? Multitasking, Adakah Penyelesaian Untuk Produktiviti? Memang […]

Continue Reading

Ring Planner Berbanding Travelers Notebook

ring planner, planner, travelers notebook,

Ring planner ni kategori lain dibandingkan dengan planner jenis lain seperti travelers notebook (TN), apalagi menggunakan satu buku nota sahaja seperti dalam sistem bullet journal ataupun Hobonichi. Masing-masing ada kelebihannya tersendiri, tinggal nak sesuaikan dengan keperluan kita ja. Ye, dalam post sebelum ni Shai banyak tulis tentang TN (I gushed darn a lot about the system, ada post semuanya tentang […]

Continue Reading

Minimalism Bullet Journal Yang Simple

minimalism, minimal, bullet journal, planner, travelers notebook

Minimalism bullet journal ni yang Shai dah lama amalkan sistem bullet journal ni. Dan setakat ni sistem ni sangat memudahkan dan Shai berpuas hati. Mana tak nya, lain orang lain keperluan dia dalam merancang masa/agenda dia jadi dengan sistem bullet journal ni (bujo for short) dia ikut korang nak letak apa, nak rancang apa. Serius! Planner yang ikut kita, bukan […]

Continue Reading