3 Manfaat Minecraft Yang Utama Untuk Anak

Manfaat permainan Minecraft ni antara benda yang kita nampak dekat anak kita, setelah saban hari main permainan ni. Ye, kitaorang memang lambat dengan trend Minecraft ni yang dah berzaman, tapi tu lah baru tahun ni Naz menunjukkan minat dekat permainan ni yang kita belilah game ni versi penuh sebagai hadiah hari jadinya. Dah 4 bulan pun masih main lagi permainan […]

Continue Reading

Senarai Resipi Perapan Ayam Bakar Air Fryer

Dalam post ni Shai kumpulkan terus resipi ayam bakar air fryer ni. Serius, air fryer ni sangat memudahkan, malah lebih mudah dari menggunakan oven pada pandangan kita – sebab senang nak membasuhnya. Okeh, kita straight to the point senarai resipi perapan ayam menggunakan air fryer yang kita biasa buat. Nota: suhu dan tempoh ni kita gunakan berdasarkan beberapa kali test […]

Continue Reading

Nampak Tak Permainan Ini?

Menulis di sini kerana penat. Penat dengan berlengah-lengah. Penat dengan mereka yang mentedarah. Letih dengan penipuan. Muka tembok takda malu masih nak pegang jawatan. Letih. Bila krisis berlaku yang terkena pertama sekali, yang susah. Yang kais pagi makan pagi. Yang hidup semata untuk survival diri. Ada mereka-mereka ni kisah? Memadai satu kotak bantuan sahaja, boleh tahan sampai setahun? Nak tunjuk […]

Continue Reading

Pengalaman Vaksin COVID-19 di MITEC

Post ini ditulis selepas shai dah dapat vaksin dos pertama, jadi untuk yang belum dapat mungkin perkongsian ni sedikit sebanyak membantu. Ni kira sejarah kot dapat vaksin untuk wabak yang sedang berlaku ni.  Daftar Vaksin Asalnya Shai tak ambil port dengan vaksin, dalam erti kata tunggu dan lihat kekdahnya. Fasa 1 pun untuk yang tua, yang frontliners, yang VIP jadi […]

Continue Reading