Tips Untuk Gastrik Yang Utama Untuk Kesihatan

tips untuk gastrik

Tips-tips untuk gastrik yang dikongsikan dalam blog post ni pada kita adalah antara tips yang elok kita pegang sebagai kunci. Sebagaimana gastrik yang bermula dari perut yang memerlukan kita jaga pemakanan, macam tu juga dengan jenis makanan yang kita perlu pilih yang sesuai dengan gastrik yang kita alami.  Walaupun lain orang lain lain pantangnya dalam gastrik ni (berdasarkan konsultasi/testimoni yang […]

Continue Reading

Amanah Kepada Anak

Kejadian yang berlaku tempoh hari tentang budak kecil bernama Amir ni tarik perhatian satu Malaysia juga walaupun sibuk dengan pkpkpppp (apa entah tak ingat dan hampir tak peduli pun). Dan post ni sesuatu yang Shai dah fikir lama nak tulis tapi dah kes ni berlaku eloklah tulis serba sedikit dari apa yang kita tahu.  Bukan tahu secara spesifik dari kisah […]

Continue Reading

Facebook Page Kena Hack- Duit Hilang Dapat Balik

scam, facebook page, hack

Kes Facebook page kena hack ni, sebagai perkongsian untuk korang jugak agar sentiasa beringat dan berhati-hati. Shai nak share ni sebab rasa terkejut tu masih ada. Jadi tunggu kes dah betul-betul setel baru boleh share dekat sini. Fuh.. Bagaimana Bermula Ceritanya takda apa yang dramatik sangat pun; masa tu Shai nak bershopping sikit apa yang ada dalam ‘like’ dekat shopee […]

Continue Reading

Kesan dan Beza AHA dan BHA Untuk Kulit

Kesan dan Beza AHA dan BHA Untuk Kulit

Dalam post sebelum ini kita tahu tentang AHA serta ada menyentuh sedikit tentang BHA. Namun, apa beza AHA dan BHA ini kepada kulit kita? Perbezaan AHA dan BHA Apa itu AHA Secara asasnya, AHA (nama panjangnya alpha-hydroxy-acids) adalah sejenis komponen asid yang diekstrak secara alami, biasanya tumbuhanlah. Contoh paling asas AHA ini adalah glycolic acid yang diekstrak dari gula tebu, […]

Continue Reading

Review Hada Labo AHA BHA Cleanser

review Hada Labo AHA BHA Cleanser, glycolic acid

Post ini khas untuk berkongsi review Hada Labo AHA BHA Cleanser ni ya. Sebab ada beberapa lama tu kita teringin juga nak merasa produk yang ada asid ni tapi tengok The Ordinary pun ohemgee harganya. Mujurlah ada berdoa sikit nak merasa tu, esoknya pula Watsons buat sale. Manifestasi gitu alhamdulillah. Untuk bacaan menyeluruh tentang AHA dalam pencuci muka, baca sini. […]

Continue Reading