AHA Untuk Kulit. Apa Yang Kita Perlu Tahu

AHA untuk kulit, skincare, glycolic acid

Walaupun dah gunakan skrub muka, adakah masih perlu AHA untuk kulit? AHA ini termasuk dalam kategori skrub untuk kulit, hanya mekanisme nya ja berbeza. Kebiasaanya AHA digunakan bila skrub muka yang biasa digunakan tak macam dulu – kulit tetap kusam dan banyak keluar sel kulit mati lebih dari biasa – dan itu yang Shai lalui baru-baru ini. Penggunaan asid untuk […]

Continue Reading

Review Vakum Philips Power Cyclone 5

Lepas beberapa ketika, review Philips Power Cyclone 5 ni tersedia dan dalam kesimpulan mudahnya Shai suka dengan vakum ni kerana beberapa faktor. Cerita asalnya, sebab sebelum ni vakum ada tapi dah rosak lepas Naz dok main – 3 tahun lepas. Haha..punya lama takda vakum lepas tu sebab dalam taknak Naz rosakkan vakum lain, setakat ni boleh lagi nak menyapu lap […]

Continue Reading

Kerjaya Yang Sesuai Dengan Autisme

Dalam menguruskan Naz ni pastinya terfikir apa kerjaya yang sesuai dengan autisme. Yelah, walaupun waktu ni Shai kerja keras saving duit khas untuk keperluan duit dia bila besar nanti, takkan nak menepek bawah ketiak mak kot, banyak cantik hang. Nak pula dari kecil lagi Naz ada kecenderungan untuk hasilkan sesuatu dari kosong – making from scratch mat saleh kata – […]

Continue Reading