Rutin Homeschool Untuk Anak Sebab Tak Hantar Ke Sekolah

Ceritanya sekolah diumumkan dibuka 15 Julai tempoh hari dan haruslah kita kalut-kalut nak siapkan baju n barang sekolah Naz. Tapi lepas fikir-fikir dan research (selain solat istikharah) Shai fikir takpalah kami opt out dari hantar Naz ke sekolah. Nota: yep, kalau ada benda-benda yang tak tau nak pilih mana elok amalkan solat istikharah. Bkn masa nak kawin je yob. Boleh […]

Continue Reading

3 Cara Membantu Anxiety

Untuk orang yang alami isu anxiety, pastinya mereka akan kata ia bukan sesuatu yang boleh kita hadap hari-hari. Senang kata, tak enjoy lah. Cuma tu lah, mujur dengan zaman sekarang yang dah makin canggih DAN (yang ni penting) kesedaran orang ramai dekat isu anxiety ni kita ada peluang tinggi untuk pulih dengan lebih cepat, dan lebih selamat. Jadi, apa cara […]

Continue Reading

3 Tips Mudah Dan Bajet Untuk Kulit Sihat

tips kecantikan bajet, murah,

Banyak produk kecantikan untuk kulit kita dan pada masa sama shai personally fikir penjagaan untuk kulit sihat pun penting juga. Sebab dari kulit sihatlah akan nampak kulit cantik kan. Dan bagusnya, nak dapatkan kulit sihat pun tak susah atau mahal mana, asalkan konsisten sampai menampakkan hasil, dan teruskan untuk maintain agar kulit kekal sihat. Caranya? 3 Tips Mudah Dan Bajet […]

Continue Reading

5 Kesan Ambil Gula Berlebihan

Pemakanan kita yang tinggi karbohidrat dan gula ni dah biasa sangat kan? Makanan dan air memang sedap dan manis tapi korang kena beringat juga akibat kalau dah ambil gula berlebihan, masa tu memang tak boleh nak enjoy lah benda-benda manis, dan kena makan yang tawar-tawar je. Sekali sekala tu standard lah. Dalam artikel ni kita maksudkan yang ambil gula berlebihan […]

Continue Reading