Skincare Untuk Kulit Kombinasi 2020

skincare untuk kulit kombinasi

Okeh, ni review dan update skincare untuk kulit kombinasi tahun ni, sebab Shai agak intentional untuk penjagaan kulit sekarang ni. Bab skincare ni sesuatu yang Shai dah amalkan lama dah, lagi-lagi sejak dapat set skincare pertama masa umur 12 tahun hehe.. dan pesen Shai ni, cari jalan untuk jimat sebanyak mungkin sebab skincare ni kalau dikira belanja boleh tahan banyak gak kalau nak […]

Continue Reading

Diet Keto Untuk Kurus: Apa Yang Korang Kena Tahu

diet keto, diet ketogenik

Post ni khas untuk korang yang nak tahu cara diet keto dan bagaimana diet untuk kurus. Sebab selain diet Atkins, diet ketogenik┬ájuga popular dan kerap dipilih sebagai pilihan, lagi-lagi kalau yang tak boleh nak follow fasa-fasa dalam diet Atkins ni. Jadi post ni cover semua aspek dalam diet keto ni, untuk korang. Secara ringkasnya, diet keto ini adalah diet yang […]

Continue Reading

Beza Essence, Serum, Dan Ampoule Untuk Kulit

Beza Antara Essence, Serum, Dan Ampoule Untuk Kulit

Tak macam dulu kalau kira skincare routine korang takat tiga benda je, sekarang berlambak jenis produk yang direkomen untuk tambah dalam rutin skincare – seperti essence, serum, dan ampoule – dan kadang-kadang mesti terfikir, apa beza essence, serum, dan ampoule dan perlu ke semua benda tu? Pada Shai mudah ja, sebab makin bertambah teknologi maknya makin banyak cara yang kita […]

Continue Reading

Makanan Yang Diambil Beri Kesan Kepada Kulit. Bagaimana?

Korang tahu kan makanan yang diambil beri kesan kepada kulit kita, tapi bagaimana caranya? Makanan Yang Diambil Beri Kesan Kepada Kulit Bukan Sekadar Di Perut Makanan yang kita makan bukan sekadar terhenti di perut dan ditukarkan kepada tenaga dan lemak je tau; apa sahaja nutrisi yang dikeluarkan dari makanan sewaktu proses pencernaan, akan dibawa ke salur darah dan salah satunya […]

Continue Reading