Resipi Apple Chips Air Fryer

Resipi apple chips air fryer gambar thumbnail

Memandangkan dekat rumah ni dah ada air fryer, apalagi asal boleh macam-macam resipi aku air fryer-kan. Sebab senang nak guna dan senang nak membasuhnya. Lagi-lagi yang ni sebab kat rumah jarang ada buah-buahan melainkan betul-betul nak makan (atau kalau ada kuah rojak hehe) jadi dapat epal ni kita pun buatlah kepingan kerepek epal ni.

Continue Reading

Review Scents & Co. Perfume Secara Langganan

Review Scents & Co

Ini review Scents & Co dengan pembelian perfume secara langganan yang Shai fikir ni suatu cara yang bijak.Perfume secara langganan? Pertama kali dapat tahu terdetik Shai fikir ni suatu cara yang bijak. Simply brilliant untuk orang yang jenis berkira nak belanja kat diri sendiri sebab bab perfume Shai suka ja sebab ia salah satu cara untuk ekspresi personaliti. Tapi tulah, sebotol perfume harganya […]

Continue Reading

Berjemur Dan Grounding Untuk Kesihatan

grounding untuk kesihatan

Baru-baru ni ada juga terbaca isu tentang amalan berjemur bawah cahaya matahari (atau bahasa mudahnya sunning) dan sedikit sebanyak kita lihat ada juga percanggahan pendapat. Jadi dalam post ni, Shai kumpulkan apa yang jumpa dari hasil kajian Mana taknya, setelah sekian lama kita dibiasakan dengan pancaran matahari adalah tak bagus untuk kulit (spesifiknya, sinaran UV dan kesannya kepada kulit), sekarang […]

Continue Reading

Mengajar Matematik Untuk Autisme Homeschool

mengajar matematik untuk autisme

Mengajar anak matematik ni memang memerlukan kesabaran juga ni. Sebab mata pelajaran ini memerlukan latihan berterusan, jadi masa kena diasingkan selang hari untuk latihan matematik. Dan untuk Naz sebab dia autisme, cara pengajaran pun akan lain sedikit dari aliran perdana. Apatah lagi, sebab kami pilih untuk opt out untuk tak hadir ke sekolah selagi isu covid ni tak habis, jadi […]

Continue Reading