The Serai Cottage Hotel Review – Berbaloikah Untuk Keluarga?

the serai cottage review

Tempoh hari Shai dapat rezeki untuk berjalan-jalan sedikit ke Kuala Berang di Terengganu. Nak dijadikan cerita masa tu jugalah air takda jadi dalam setengah hari takda air di rumah (ala yang kes pencemaran tuu), esoknya dah terus gerak (dengan takat cuci muka je hahaha). Berlengas kau speeding kat LPT. Rilek lah sampai hotel boleh terus check in dan mandeyy.. πŸ˜› […]

Continue Reading

Trip ke Penang: Idea & itinerary

Minggu lepas Shai dapat peluang untuk bercuti dan lepas sekian lama tak dapat nak spare masa untuk bercuti barulah rasa fuhh..lepas balik segar betul. Ultimate self-care orang kata. Mana taknya, sebelum ni yang dikatakan bercuti pun, sebahagian besar masa pun habiskan dekat Naz masa tu dalam fasa growing up dan clingy lagi tu. Sekarang ni baru ok sikit nak ambil […]

Continue Reading

Tempat Menarik: Desa Park City

jalan-jalan, desa park city, riadah, keluarga

Asal jejak ke Desa Park City ni secara tak sengaja sebenarnya; lepas kerap sangat ke bandar (concret jungle, more like) untuk berjalan-jalan jadi ambil keputusan nak ikut jalan dalam dan pusing-pusing. Terjumpa pula satu bandar baru dalam perjalanan dan masuk ke dalam sampailah jumpa taman di Desa Park City ni. Dan jujurnya agak seronok dengan apa yang ada dalam taman […]

Continue Reading

Trip ke Tioman, Berakhir di Johor Bahru

Pada sesiapa yang baca post lepas yang berkaitan dengan jalan-jalan dalam keluarga Shai, tema β€˜tak sengaja’ biasa berlaku, di mana plan berjalan-jalan gitu gini akhirnya jadi berlari lain yang amat sangat. Haha.. That said, pastinya sepanjang trip tu Shai akan take note banyak benda yang mungkin sedikit sebanyak membantu korang punya trip, samada sengaja mahupun tidak. πŸ˜›

Continue Reading