Anda Kekurangan Kalsium Sebenarnya

Kekurangan kalsium dalam tubuh berlaku tanpa disedari dan kebanyakan dari kita tidak mengambil kalsium dengan secukupnya, melalui diet harian kita. Apatah lagi, kalsium adalah salah satu nutrisi yang utama – tulang kita sendiri dibina dengan kalsium.

Hasilnya, pelbagai masalah dan simptom akibat kekurangan kalsium terjadi seperti gigi dan tulang rapuh dan mudah patah, badan berasid, sakit sengugut, kemurungan, dan kekejangan otot.

kekurangan kalsium

Tambahan pula, diet seharian kita yang kurang menekankan pengambilan kalsium dari pelbagai sumber DAN JUGA kerap mengambil makanan yang menyebabkan unsur kalsium ditarik keluar dari tubuh (air berkarbonat, contohnya) menyebabkan stok simpanan kalsium dalam tubuh semakin berkurangan.

Anda mungkin tidak akan nampak kesan segera akibat kekurangan kalsium, hanya ketika anda terbabit dalam kecederaan atau memasuki usia tua barulah anda akan lihat kesan akibat kekurangan kalsium pada tahap kronik, iaitu tulang patah, gigi mudah tercabut, dan osteoporosis.

tulang normal dan osteoporosis
jangan biarkan tulang anda mereput sehingga begini, tanpa anda sedari

Kerana itu, anda memerlukan Ostematrix.

Manfaat Ostematrix

Penyelesaian Kepada Kekurangan Kalsium Dalam Diet Harian Anda

Ostematrix adalah supplemen utama khas untuk menyelesaikan masalah berkaitan dengan kekurangan stok kalsium dalam tubuh dan juga sebagai makanan tambahan dalam diet harian anda.

Kandungan Ostematrix Dalam Setiap Tablet

Ostematrix diformulasi yang bukan sekadar kalsium yang pekat dalam satu tablet mudah telan – ia mengandungi zat-zat lain yang berfungsi untuk membantu kalsium diserap dengan sempurna antaranya magnesium, zink, boron, vitamin D, kuprum, dan boron.

Nutrisi-nutrisi ini penting untuk memastikan penyerapan sempurna dan untuk memulihkan masalah dan simptom yang berkaitan secara menyeluruh, agar masalah penyakit dapat diselesaikan dengan segera.

Jadi takdalah masalah kalsium tak dierasp dan terbazir begitu sahaja!

noorlizanasikin-blogspot
rupa tablet Ostematrix. putih macam susu

Setiap tablet Ostematrix dari Shaklee membekalkan 250 mg kalsium, 100 mg Magnesium. 0.4 mg zink, 0.05 mg kuprum dan mangan, dan juga 0.75 mg boron dan anda hanya perlu mengambil bilangan tablet yang berpadanan dengan keperluan harian anda (700 mg sehingga 1, 000 mg kalsium sehari).

Klik sini, untuk ketahui jaminan dan status VIP yang anda akan dapat.

ostematrix  perbandingan
Perbandingan Ostematrix – sangat pekat dalam satu tablet

*Ostematrix ini dihasilkan daripada sumber tumbuhan ye, sesuai untuk yang vegetarian.

testimoni-oste

Harga Ostematrix

Harga sebotol Ostematrix Shaklee (120 tablet) adalah RM61.

Dan berita baik, anda dapat penjimatan berganda dengan promosi Ostematrix sempena bulan februari 2015 ini. Salah satu combo selain Vitalea, Vitalea for Children, dan juga Advance Joint Health Tablet, Ostematrix ditawarkan dengan percuma sebotol dengan pembelian 6 botol (Harga sebotol jatuh RM52.60)

promosi feb
harga promo sangatlah murrahhhhh.. baik grab cepat buat stok.

PM/whatsapp saya (017-915 3260) segera se

belum Ostematrix ini kehabisan stok! Tak lama nnt GST naik harga pula.

UPDATE: Mulai 2019 ini, Shai tidak lagi menyediakan penjualan dan konsultasi berpandukan produk shaklee, kerana kekangan masa dan tenaga. Instead Shai fokus lebih kepada konsultasi produk digital Shai iaitu panduan gastrik dan juga siri Weightloss Workbook.

*ya, konsultasi berjela-jela yang Shai sediakan hanya untuk produk digital ja la ni; makin ramai nak jaga, terima kasih atas sokongan ya. 

Info dalam page produk shaklee dikira sedekah ja lah; boleh contact seller2 shaklee lain yang sesuai. 😀

Bacaan lanjut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge