Tips Untuk Mudah Belajar Di Universiti

Ini adalah pengalaman Shai sendiri menggunakan tips untuk mudah belajar di universiti. Umumnya nak kata susah itu haruslah sebab itu cabaran kita belajar (kalau tak susah baik aku skip degree buat PhD ye dok), tapi ia tak susah sampai tak boleh nak carry paper tau. Alhamdulillah for that. Jadi Shai kongsikan tips dan pengalaman ini, inshaa Allah membantu korang (atau […]

Continue Reading

Pengalaman Mengamalkan Membaca Quran

Quran. al-Quran, manfaat membaca al-Quran, fadhilat Quran

Post personal ini saja Shai kongsikan kalau-kalau boleh menjadi manfaat kepada yang membacanya. Tak dinafikan banyak artikel dan post berkaitan manfaat mengamalkan membaca Quran ni, termasuk yang berkongsi pengalaman mereka, tapi Shai fikir, apa salahnya. Mana tahu testimoni dari Shai sendiri boleh menyakinkan orang yang masih terfikir-fikir dan tak biasa lagi nak pegang Quran, ye dok?

Continue Reading

Mengapa Kita Susah Nak Buat Perubahan

Biasa sangat isu ini, punca mengapa susah kita nak buat perubahan ni banyak dikupas merata-rata, siap dengan solusi yang dicadangkan, tinggal kita nak tak nak je kan? Cuma tu lah, banyak kali kita cadang nak buat tabiat baru mesti terkandas sebelum minggu baru. Jadi mungkin post ini boleh membantu korang, untuk yang rasa fedup sebab asyik-asyik buat azam tak pernah […]

Continue Reading
1 3 4 5 6 7 18