Tips Jimat Duit: Strategi Menggunakan Sampul

tabung, tips jimat duit, jimat belanja

Tips jimat duit ni, serius banyak membantu Shai untuk uruskan duit dengan mudah. Sebab bersambung dengan apa yang berlaku dari post sebelum ni, nak dijadikan cerita rezeki banyak masuk yang amat memudahkan untuk setelkan banyak benda, dan sedikit sebanyak bolehlah beli sesuatu yang sebelum ni kalau nak beli pun fikir 2,3,4,5,6 kali. Antara yang Shai beli adalah syampu dan perapi […]

Continue Reading

5 Kunci Dalam Multitasking

multitasking, sibuk, produktiviti

Bercakap tentang multitasking ni, rata-rata tunjukkan yang tabiat multitasking ini adalah tak bagus untuk diamalkan sebab ia akan ganggu keupayaan otak nak handle tugas, n result pun tak cantik mana. Tapi tu lah, dah jadi mak, nak tak nak kena buat dua, tiga kerja dalam satu masa kalau tak mana cukup nak setel semua? Multitasking, Adakah Penyelesaian Untuk Produktiviti? Memang […]

Continue Reading

Bagaimana Untuk Produktif Tapi Asyik Bertangguh

produktif, asyik bertangguh, procrastinating, kerja bertangguh

Pelik kan, bagaimana kita boleh jadi produktif tapi asyik bertangguh juga pada masa sama? Untuk mereka yang banyak urusan atau sentiasa rushing dalam kerja seharian, ada masa kita jadi produktif dan banyak kerja boleh diselesaikan, ada masanya tidak macam nak minta cuti segera sebulan tak nak fikir. Haha kalaulah boleh begitu. Bukan apa, isu bertangguh atau dalam bahasa inggerisnya procrastinate […]

Continue Reading