5 ciri-ciri orang yang dah kurus, maintain kurus

Siapa tak nak kalau dah capai target berat badan, akan maintain dengan berat badan tersebut? Namun yang membezakan orang dah kurus dan kekal dengan berat badan tersebut, berbeza dengan orang yang dah kurus lepas tu berat dia naik balik. Baca lanjut untuk tahu sebab apa. Nota: kalau berat badan naik sebab mengandung ke, hormon ke, sakit dsbg tu lain lah […]

Continue Reading

10 Tips Untuk Kekal Kurus

Selalu baca (atau alami sendiri) lepas kurus mesti datang balik berat badan kan? Adakah memang macam tu takdirnya, atau ada tips untuk kekal kurus, lepas tu maintain kurus juga? Ia tak mustahil. Memang boleh lepas kurus, kita boleh kekal kurus. Tabiat: Tips Untuk Kekal Kurus Dan ia datang dari benda paling-paling-paling asas iaitu tabiat kita. Membentuk tabiat baru dan/atau membuang […]

Continue Reading

´╗┐Boleh Ke Saya Nak Diet Sekejap Je?

Kalau boleh, kita semua nak diet sekejap untuk dapatkan balik berat target kita, dan lepas tu makan macam biasa ja kan? Dalam dunia ideal, best sangat kalau dapat macam tu. Hakikatnya? Nak Berdiet Ke Tak Ye Perkataan diet itu sendiri ada stigma yang tak berapa sedap nak didengar; mana taknya, diet tu bermaksud kita kena pantang makan sekian-sekian, berlapar sekejap, […]

Continue Reading

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Tak semua orang berpengetahuan dalam bidang kesihatan ni, tapi tak bermakna kita nak sihat kan; jadi dalam proses kurus mengurus ni pasti ada banyak soalan yang kita terfikir dan nak tahu kat mana penyelesaiannnya. Khusus dalam post ini, min senaraikan soalan yang biasa ditanya ketika diet dan kurus ini, untuk mudahkan rujukan korang.

Continue Reading

Tanda Diet Kita Menjadi Dan Serasi: Kita Ada Tak?

Perasan tak kadang2 kita tak terfikir pun apakah tanda diet kita menjadi sebenarnya. Sebab bercerita tentang diet ini biasanya topik yang kita kupas adalah berkaitan diet kita bila kelaut. Dan cara nak atasinya semula. Biasalah tu, bertahun kita makan nasi sepinggan macam bukit, tiba-tiba nak berdiet tak ke pressure dekat tubuh sebab dia tak biasa?

Continue Reading