´╗┐Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Ada beberapa punca berat statik yang kita kena alert agar bila ia berlaku, kita tahu macam mana ia datang, dan (haruslah) apa yang kena dibuat agar kita boleh skip fasa tersebut. Sebab apa, kalau dah statik, kita berpantang diet macam mana pun, berat tetap tak berubah untuk kita capai berat target kita. Kan leceh tu? Juga dikenali sebagai weight loss […]

Continue Reading

Nak Diet Kena Sempurna Semuanya Kan?

Isu yang biasa kita alami ketika berdiet yang kita kongsikan terus kepada point ja ya: jangan jangka nak diet kena sempurna semata-mata. Mindset ini tak lebih akan menyebabkan korang sangat mudah diet nak kelaut. Baca sini, post apa yang korang perlu buat bila diet kelaut. Maksud Nak Diet Kena Sempurna Maksud Shai di sini adalah, bila kita mulakan diet (lepas […]

Continue Reading

Bolehkah Saya Berdiet Atkins Kalau Ada Gastrik?

Terfikir samada ada kalau korang boleh berdiet atkins kalau ada gastrik? Sebab sakit gastrik ni biasa berlaku dalam masyarakat kita – dijangka juga lah benda ni sebab ia berpunca dari pemakanan dan pastinya kalau korang mengalami sakit gastrik ni, terfikir apakah diet atau cara pemakanan yang sesuai sebagai satu usaha untuk mengurangkan skait gastrik yang dialami (atau sebab doktor dah […]

Continue Reading

´╗┐Boleh Ke Saya Nak Diet Sekejap Je?

Kalau boleh, kita semua nak diet sekejap untuk dapatkan balik berat target kita, dan lepas tu makan macam biasa ja kan? Dalam dunia ideal, best sangat kalau dapat macam tu. Hakikatnya? Nak Berdiet Ke Tak Ye Perkataan diet itu sendiri ada stigma yang tak berapa sedap nak didengar; mana taknya, diet tu bermaksud kita kena pantang makan sekian-sekian, berlapar sekejap, […]

Continue Reading