Erti Raya 2014 pada kami

Naz kemamaian un tuk menyambut raya.. Apa cerita anda pada raya tahun ini?  Gerenti best dan meriah dengan sedara mara yang datang kan? Masa ni lah nak update cerita depan2 (kalau tak selalu ikut fb n whatsapp je kan). Yang dah dewasa kalau bujang konfom soalan cepu emas ni keluar: Ngko bila nak kawin nih? Hahha.. Rasanya takda sapa yang […]

Continue Reading

Yeay! Melalui Ramadhan 2014 dengan jayanya

Yeay! Melalui Ramadhan 2014 dengan jayanya  Salam semua. Hari ni dah hampir seminggu lebih Ramadan untuk 2014 telah berlalu, apa cerita kawan -kawan sekarang ? Kehidupan mesti back to normal; rutin, tugas, dan tanggungjawab harian mesti dilakukan dan semestinya mood raya masih ada lagi. Time ni lah nak ziarah kwn2, tukar2 kuih raya, dan catch up cerita2 dari kampung, ye dok? […]

Continue Reading

Bersenam ketika berpuasa – apa manfaat dan bagaimana melakukannya

Semestinya lepas seharian berpuasa senaman adalah benda yang terakhir kita akan fikir (lagi baik kita fikir2 kuih apa yang nak beli kt bazar depan rumah kn?). Sebenarnya ada manfaatnya untuk kita. lagi2 pada yang sibuk nak kurus last minute before raya ni.Kaedah ini telah mula menjadi trend di US iaitu dengan bersenam ketika perut kosong/dalam keadaan berpuasa kerana ia terbukti […]

Continue Reading