Accidentally ke Genting Highlands

Huh? Apa yang dimaksudkan accident ke Genting? This is what happen when you go out with spontaneity, so basically tak prepare apa pun masa nak p. Tapi syukur alhamdulillah, kami p genting cantik n smooth je without any hiccups. Asalnya hari ahad 16/11 saya dan anak a bit tak senang duduk kat rumah. Mana taknya, sejak Ahad lepas (masa g […]

Continue Reading

Naz.. Makanlah nasi ni…

“Hari ni Naz mkn baaanyak, kita bagi apa2 pun dia ambk dan makan.. Kalau lepas ni, boleh gemuk dia makan banyak macam ni.. Pelik gak dulu takda pun dia makan nasi. Mesti dia luak balik”. Ini sedikit sebanyak dialog dari pengasuh anak saya, kita panggil Kak Izan. Percaya tak, selama ni saya tak pernah terfikir pun ayat serupa macam ni […]

Continue Reading

Ke Ikea 4 Nov

“Asyik-asyik g ikea je…” apa yang mama cakap masa kita bgtau p mana. Heh heh.. sejak duduk di luar kawasan KL ni, Ikea ni lah jadi salah satu tempat jalan-jalan untuk 1 family (selain itu, pool kat depan KLCC tu). Memandangkan hari Ahad ini kena menghadiri bengkel nutrisi + weekend ni memang Naz tak dapat nak p mana-mana +¬†kawan-kawan ada […]

Continue Reading

Syukur..anakku cepat tangkap ilmu dari dulu

Suatu ketika dulu saya sangat runsing dan bertambah2 susah hati bila orang sibuk bertanya “anak tak berjalan lagi ke” “anak tak bercakap lagi ke ni” “anak saya umur 10 bulan dah jalan”.. Aduhai..saya seorang ibu, mestilah nak yang terbaik untuk anak, nak kan dia berjalan, bercakap, panggil ummi abah dan tunjuk apa yang dia mahu tanpa sekatan.. Tapi di mana […]

Continue Reading