Pengalaman Orientasi Sekolah PPKI Untuk Naz

sekolah PPKI, sekolah integrasi, autism, sekolah rendah, orientasi

Pertama kali ada pengalaman orientasi sekolah untuk anak. Berdebar juga sebab tak tahu nak bawa apa, melainkan mesej whatsapp yang cikgu penyelia ppki sekolah hantar, hanya anak perlu pakai baju seragam sekolah ja. Dan dokumen/keperluan lain akan dibuat selepas itu. Haruslah, kita yang planner addict ni, planner harian tetap dibawa untuk standby catat nota. 😉 Take note ya, prosedur orientasi […]

Continue Reading

Idea Untuk Anak Autism Membaca

Dah lama Shai mencari tips untuk anak autism membaca sebelum ini, dalam persediaan awang ni nak masuk sekolah rendah, dan juga sebagai latihan untuk dia sendiri seawal yang mungkin. Tapi tu lah, dengan Naz being mildly autistic this will certainly be a challenge, as most of these kids diagnosed as taking things literally hehe..

Continue Reading