Makanan Yang Diambil Beri Kesan Kepada Kulit. Bagaimana?

Korang tahu kan makanan yang diambil beri kesan kepada kulit kita, tapi bagaimana caranya? Makanan Yang Diambil Beri Kesan Kepada Kulit Bukan Sekadar Di Perut Makanan yang kita makan bukan sekadar terhenti di perut dan ditukarkan kepada tenaga dan lemak je tau; apa sahaja nutrisi yang dikeluarkan dari makanan sewaktu proses pencernaan, akan dibawa ke salur darah dan salah satunya […]

Continue Reading

3 Cara Membantu Anxiety

Untuk orang yang alami isu anxiety, pastinya mereka akan kata ia bukan sesuatu yang boleh kita hadap hari-hari. Senang kata, tak enjoy lah. Cuma tu lah, mujur dengan zaman sekarang yang dah makin canggih DAN (yang ni penting) kesedaran orang ramai dekat isu anxiety ni kita ada peluang tinggi untuk pulih dengan lebih cepat, dan lebih selamat. Jadi, apa cara […]

Continue Reading

5 Kesan Ambil Gula Berlebihan

Pemakanan kita yang tinggi karbohidrat dan gula ni dah biasa sangat kan? Makanan dan air memang sedap dan manis tapi korang kena beringat juga akibat kalau dah ambil gula berlebihan, masa tu memang tak boleh nak enjoy lah benda-benda manis, dan kena makan yang tawar-tawar je. Sekali sekala tu standard lah. Dalam artikel ni kita maksudkan yang ambil gula berlebihan […]

Continue Reading

Memudahkan Proses Kurus, Baiki Amalan Sihat Dengan Strategi

Dalam post sebelum ini min ada kongsikan tentang idea yang dikongsikan dalam buku Atomic Habits membantu dalam proses diet dan kurus, khususnya tabiat/amalan yang membantu dalam proses tersebut. Yelah, kalau amalan yang korang biasa buat sekian-sekian yang buat berat korang bertambah, celah mana amalan yang sama tu pun boleh buat kita kurus jjgak kan. Jadi, tabiat/amalan yang membantu untuk capai target […]

Continue Reading

3 Tips Kurus Dalam Atomic Habits Untuk Kesihatan

Korang nak tak, kalau jumpa satu cara yang boleh buatkan korang konsisten dengan amalan yang korang nak komit, contohnya berdiet? Buku Atomic Habits banyak dikongsikan sebagai satu cara yang simple banget kalau nak konsisten dengan produktiviti dan tabiat tertentu. Biasalah kita kadang-kadang tak komit dan azam yang ada selalunya separuh jalan ja kan. Kalau penyelesaian untuk ‘simptom’ tersebut ada, sapa […]

Continue Reading
1 2 3 15