Review Vakum Philips Power Cyclone 5

Lepas beberapa ketika, review Philips Power Cyclone 5 ni tersedia dan dalam kesimpulan mudahnya Shai suka dengan vakum ni kerana beberapa faktor. Cerita asalnya, sebab sebelum ni vakum ada tapi dah rosak lepas Naz dok main – 3 tahun lepas. Haha..punya lama takda vakum lepas tu sebab dalam taknak Naz rosakkan vakum lain, setakat ni boleh lagi nak menyapu lap […]

Continue Reading

Kerjaya Yang Sesuai Dengan Autisme

Dalam menguruskan Naz ni pastinya terfikir apa kerjaya yang sesuai dengan autisme. Yelah, walaupun waktu ni Shai kerja keras saving duit khas untuk keperluan duit dia bila besar nanti, takkan nak menepek bawah ketiak mak kot, banyak cantik hang. Nak pula dari kecil lagi Naz ada kecenderungan untuk hasilkan sesuatu dari kosong – making from scratch mat saleh kata – […]

Continue Reading

Kegunaan Glycolic Acid Untuk Kulit Muka

Apa manfaat glycolic acid untuk kulit muka kita? Mana taknya, sejak kebelakangan ni pelbagai jenis bahan singular untuk skincare dah bercambah sekarang ni, ‘berkat’ jenama macam The Ordinary. Dulu kurang2 retinol dan vitamin C je; sekarang selain glycolic acid, ada alpha arbutin, hyaluronic acid dan pelbagai lagi. Glycolic acid ni dianggap sebagai satu alternatif terbaik selepas retinol, untuk yang nak […]

Continue Reading

Kaitan Anxiety Dengan Gastrik dan GERD

Kaitan anxiety dengan gastrik pun rasa macam takda kan? Tapi sebenarnya ada juga, dan ini ada dalam banyak pengalaman konsultasi menggunakan panduan gastrik. Baca lanjut di sini ya. Tentang Gastrik Gastrik ni adalah isu berkaitan dengan sistem penghadaman kita yang bermula dari perut sebelum merebak ke bahagian lain seperti usus, hempedu, dan salur esofagus yang menghubungkan perut ke tekak kita. […]

Continue Reading
1 2 3 92